Tattoo Magus - tetoválás, tattoo, piercing, testékszer
main tatto studio galery address art info piercing

A Tetoválás kezelése

Ahhoz, hogy a frissen elkészült tetoválásunk ne veszítsen esztétikai értékébõl, fontos betartani néhány ápolási szabályt!
Amikor hazaértél, vedd le a kötést vagy a védõfóliát és mosd le tetoválásodat hideg vízzel.
A vízzel történõ hûtés csökkenti a gyulladás kialakulását, de nem szabad túlzásba vinni, mert a friss tetoválásod könnyen felázhat. A tisztításhoz használhatsz antibakteriális szappant (Clarasept, Neutralia… stb.). Ezek után hagyd leszáradni, majd kend be vékony rétegben Bepanthen hámképzõ krémmel. Szalonunkban kapható egy speciális a tetoválás utókezelésére kifejlesztett készítmény. A lemosást és a krémezés tnaponta 3-4 alkalommal ismételd meg.
A továbbiakban a lelkiismeretes tulajdonos, még fóliázással csökkentheti a varrósodás lehetõségét. A fóliázást csak otthon, nyugodt és tiszta környezettben javasoljuk. Utcára, munkába, szabadba való tartózkodáshoz, tiszta, steril mull illetve gézkötést és krémezést kell alkalmaznunk.
A steril gézlapot bõségesen átkenjük a krémmel, hogy ne tudjon beleragadni a sebbe. Tetoválásunkat vékonyan, ovatossan szintén bekenjük és a gézlapot felhelyezzük, majd a ragtapasszal bõrünkre rögzítjük. Az otthoni fóliázás
mûvelete egyszerû. Mintánk méreténél valamivel nagyobb, fertõtlenített
fóliát helyezünk a már megtisztított és bekent bõrfelületre. Ezt ragtapasszal, sebtapasszal (Leukoplast, stb..) rögzítjük. A fóliát 1,5-2 órán át ajánlatos hordani
mert ezek után a befülledés kockázata nagy. A legideálisabb szabadon hagyni a sebet és gondosan krémezni, de ezt csak tiszta és nyugodt környezetben tedd.
A krémezést és a tisztítást egyéntõl függõen 7-10 napig végezd.
A tetoválásod víztõl, gõztõl, erõs fizikai- és fényhatástól pl.: (szolárium, strand, szauna, aerobik, body-buillding ) óvd!
A gyógyulási idõszak alatt a gyors zuhanyozás javasolt, mint tisztálkodási
forma. A kezelt bõrfelületet tusfürdõ, szappan, sampon ne érje.
Kapargatni, vakarni tilos!
Ha mindezeket betartod, nem fogsz csalódni a végeredményben!

Szakirodalom: http://www.safe-tattoos.com/skinscribe.htm